جهت مشاهده به مجموعه چکیده مقالات نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی کلیک نمایید. چکیده مقالات

به اطلاع علاقه مندان و پژوهشگران محترم میرسانیم به گزارش کمیته خبر و اطلاع رسانی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، در نیمه اول آبان ماه ۱۳۹۱ چکیده مقالات نخستین کنگره در این سایت قرار خواهد گرفت.

آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر تدوین و تبیین چگونگی رسیدن به علوم انسانی اسلامی گفت: اگر ما در مقابل علوم غربی موضع می گیریم و می خواهیم دانشگاه ها را از آن پاک کنیم به دلیل نقص موجود در این علوم است که باعث انحراف می شود. ما می خواهیم این نقص ها را […]

بخش بین المللی نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی فردا ساعت ۹ صبح با حضور علامه آیت الله مصباح یزدی و صاحب نظران داخلی و خارجی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار می شود . گفتنی است ، در این بخش ۱۵ نفر میهمان خارجی شرکت می کنند و تمام مقاله […]

تندیس جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی ویژه نوآوری و نظریه پردازی توسط آیت الله مصباح یزدی رونمایی شد. به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، بر اساس اعلام شورای سیاست گذاری هرساله جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به برترین نظریه و نوآوری علمی از میان جدیدترین نظریات ارائه شده در جهان و […]

علوم انسانیِ سکولار توانایی درک عمیق واقعیت های حاکم بر هستی را ندارد

 رئیس شورای سیاست گذاری کنگره علوم انسانی اسلامی  صبح امروز در نشست اصلی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی که با حضور آیت الله آملی لاریجانی، ریاست قوه قضاییه و اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد،گفت: علوم انسانی سکولار توانایی درک عمیق واقعیت های حاکم بر هستی را ندارد.

 به گزارش ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی تحول بنیادین در علوم انسانی را جز مباحث قبل از پیروزی انقلاب خواند و گفت: این تحول یکی از دغدغه های اصلی اساتید متعهد و دلسوز دانشگاه و همچنین علماء حوزه است.

 وی افزود: امروز برای تولید علم اسلامی در نقطه صفر قرار نداریم بلکه بخشی از مسیر را سپری کرده ایم.

 حجت الاسلام غلامی با تاکید بر اینکه علوم انسانی سکولار توانایی پاسخگویی به سوالات اساسی بشر در باب معاد و مبدا را ندارد، افزود: این علوم برای انسان و جامعه سکولار فاقد کارآمدی است. در حال حاضر عده ای از متفکران غربی به منتقدین سرسخت علوم انسانی سکولار بدل شده اند و از نقد صریح این علوم به ویژه از زاویه کارآمدی، ابایی ندارند.

   وی با تاکید بر اینکه قرآن تنها منبع وحیانی و مصون از تحریف است بیان کرد: امروز وضعیت آشفته کشورهای غربی خود گویای ناکارآمدی علوم انسانی سکولار است

حجت الاسلام غلامی ادامه داد: همچنین گسترش روزافزون معضلات و نا امنی های اجتماعی در کنار شیوع نیهیلیسم و شکست نظام سرمایه داری غرب و طغیان مردم علیه بی عدالتیِ کشنده اقتصادی و به تبع آن، سیاسی، تحت عنوان جنبش تسخیر وال استریت نیز گویای ناکارآمدی علوم انسانی  سکولار است.

حجت الاسلام غلامی یکی از ظرفیت های علوم انسانی اسلامی را شناخت صحیح مسائل فردی و اجتماعی بشر خواند و  ادامه داد:  این علم پس از شناخت ظرفیت های انسان قدرت ارائه راه  حل های لازم و کار آمد را دارد.

رئیس شورای سیاست گذاری کنگره علوم انسانی اسلامی یادآور شد: این واقعیت در برهه های زمانی گوناگون به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به اثبات رسیده است.

وی علوم انسانی را چراغ راه پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی انسان و جوامع انسانی دانست و افزود: این کنگره اسلامیزه کردن علوم انسانی فعلی را مورد نقد قرار می دهد و خروجی آن شکل گیری کامل علوم انسانی اسلامی است که با سرمایه گذاری هدفمند محقق می شود.

رئیس شورای سیاست گذاری کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه این کنگره سالانه یا دوسالانه برگزار خواهد شد ادامه داد:کنگره علوم انسانی اسلامی با مشارکت ۳۷ مرکز علمی، تحقیقی و فرهنگی مهم کشور به صورت خود جوش برگزار شد.

حجت الاسلام غلامی مهم ترین هدف این کنگره را چگونگی تحول و شکل گیری کامل علوم انسانی اسلامی دانست و تاکید کرد: این مهم در قالب یک نقشه راه متقن و منسجم علمی محقق می شود.

وی با اشاره به ۱۸۱ مقاله تائید شده از بین مقالات ارسالی به دبیرخانه کنگره ادامه داد: بیشتر این مقالات در عرصه فلسفه و روش شناسی علوم انسانی اسلامی است که حاکی از ورود منطقی پژوهشگران به این عرصه است.

  • جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی

 رئیس شورای سیاست گذاری کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی جایزه ای غیر دولتی است که از سال آینده به یک نوآوری و نظریه برتر در قلمرو علوم انسانی اسلامی تبدیل خواهد شد

حجت الاسلام غلامی خاطر نشان کرد: این جایزه می تواند عاملی برای تشویق و ترغیب پژوهشگران مسلمان به تولید فکر و اندیشه برای ارزش گذاری فعالیت های علمی باشد.

نظرات بسته شده است.