جهت مشاهده به مجموعه چکیده مقالات نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی کلیک نمایید. چکیده مقالات

به اطلاع علاقه مندان و پژوهشگران محترم میرسانیم به گزارش کمیته خبر و اطلاع رسانی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، در نیمه اول آبان ماه ۱۳۹۱ چکیده مقالات نخستین کنگره در این سایت قرار خواهد گرفت.

آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر تدوین و تبیین چگونگی رسیدن به علوم انسانی اسلامی گفت: اگر ما در مقابل علوم غربی موضع می گیریم و می خواهیم دانشگاه ها را از آن پاک کنیم به دلیل نقص موجود در این علوم است که باعث انحراف می شود. ما می خواهیم این نقص ها را […]

بخش بین المللی نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی فردا ساعت ۹ صبح با حضور علامه آیت الله مصباح یزدی و صاحب نظران داخلی و خارجی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار می شود . گفتنی است ، در این بخش ۱۵ نفر میهمان خارجی شرکت می کنند و تمام مقاله […]

تندیس جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی ویژه نوآوری و نظریه پردازی توسط آیت الله مصباح یزدی رونمایی شد. به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، بر اساس اعلام شورای سیاست گذاری هرساله جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به برترین نظریه و نوآوری علمی از میان جدیدترین نظریات ارائه شده در جهان و […]

۳۰و۳۱ اردیبهشت نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی برگزار می شود

دبیر نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی از برگزاری این کنگره در ۳۰و۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، دکتر عطاء الله رفیعی آتانی با تاکید براینکه علوم انسانی فعلی مبتنی بر عقل و تجربه است اظهار کرد:  اسلامی بودن مهم ترین عامل  تمایز علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی ارائه شده در غرب است. در حقیقت ملاک ارزیابی علوم انسانی که ما از آن سخن می گوییم با آنچه که در غرب ارائه می شود٬ اسلامی بودن و منابع شناختی است.

وی  تربیت انسان و مدیریت زندگی اجتماعی را مهمترین مقصد علوم انسانی خواند و تصریح کرد: ما به دنبال تولید علوم انسانی اسلامی هستیم تا بتوانیم جامعه را به نحو احسن اداره و علاوه بر آن به مقاصد اسلامی در زندگی برسیم. در حوزه علوم انسانی اسلامی٬ وقتی نظریه پرداز و پژوهشگر ایمان راسخ به مولفه دینی داشته باشند٬ این مهم دست یافتنی خواهد بود.

دبیر نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در بیان هدف برگزاری این کنگره گفت: پس از گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه و نگرش دینی به بازخوانی و بازتولید علوم انسانی در کشور پرداخته شده است،  به همین منظور فرصت را مناسب دیدیم تا ارزیابی آسیب شناسانه از دستاوردهای این حوزه داشته باشیم و نقاط قوت را ارتقا و نقاط ضعف را برطرف کنیم.

رفیعی با تاکید بر ایجاد جریان سازی فرهنگی پس از برگزاری این کنگره عنوان کرد: مدیران و سیاست گذاران عرصه علوم انسانی پس از برگزاری این کنگره از روند تغییرات و نوآوری های حوزه کاری خود مطلع خواهند شد.

وی با اشاره به تفاوت نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با برنامه های مشابه دیگر در این حوزه خاطر نشان کرد: عنوان این کنگره بیانگر این مسئله است که برای وصول به مولفه علوم انسانی اسلامی جدی هستیم؛ در گذشته همایش های متعددی با عناوینی مانند بومی سازی علوم انسانی یا تحول درعلوم انسانی فعلی برگزار شده بود که در محتوا تفاوت های بسیاری با این کنگره دارند.

وی برداشتن گام بلند و موثر به سوی تولید علوم انسانی اسلامی را یکی دیگر از اهداف اصلی برگزاری این کنگره خواند و  افزود : به دنبال تحقق حرکتی انقلابی در راستای تولید علوم انسانی با نگاه مبتنی بر اسلام هستیم و از آنجا که برگزاری این کنگره یک جریان سازی در راستای بومی سازی علوم انسانی محسوب می شود،گام برداشتن در راه تحقق علوم انسانی اسلامی را آسان خواهد کرد.

دبیر نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی و اسلامی ادامه داد: جمع بندی  دستاوردهای علوم انسانی در حوزه های مختلف مانند اقتصاد اسلامی و… جهت کاربست در جامعه، جریان سازی فرهنگی پیرامون تولید علوم انسانی با نگاه اسلامی از دیگر اهداف برگزاری این کنگره بین المللی است .

رفیعی به  تشکیل ۸ کمیسیون تخصصی در روز برگزاری کنگره اشاره و بیان کرد: نقد علوم انسانی متداول؛  نظریه های ممتاز در علوم انسانی اسلامی، طبقه بندی علوم انسانی اسلامی،کاربردی سازی علوم انسانی اسلامی، ارزیابی و آسیب شناسی علوم انسانی اسلامی،رویکردهای رایج به علوم انسانی اسلامی در جهان اسلام و پیوندهای بین رشته ای علوم انسانی و علوم طبیعی  عناوین کمیسیون
های تخصصی این کنگره است.

وی در ادامه به برگزاری این کنگره در سطح بین المللی تاکید و اشاره کرد:  مدعوین شرکت کننده در این کنگره محدودیت جغرافیایی ندارند و اندیشمندان از کشورهای مختلف شرکت و مقالات خود را ارائه خواهند کرد.

گفتنی است، نقد علوم انسانی متداول، معنا، ماهیت و شاخصه های علوم انسانی اسلامی، فلسفه و روش شناسی علوم انسانی اسلامی، مبانی هستی شناختی و معرفت شناختی علوم انسانی اسلامی،پیشینه علوم انسانی اسلامی، رویکردها، دیدگاه ها، ایده ها و نظریه های مطرح در علوم انسانی اسلامی، زمینه ها و موانع کاردبردی کردن علوم انسانی اسلامی، بررسی وضعیت کنونی علوم انسانی اسلامی، نهادهای علمی متناسب با تولید و آموزش علوم انسانی اسلامی، علوم انسانی اسلامی و دگرگونی در طبقه بندی علوم به طو ر عام و علوم انسانی به طور خاص، آسیب شناسی علوم انسانی اسلامی، فرآیند دست یابی به نقش علوم انسانی اسلامی، نقش علوم انسانی اسلامی در پیشرفت همه جانبه جوامع اسلامی از جمله محورهای مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره است.

نظرات بسته شده است.