جهت مشاهده به مجموعه چکیده مقالات نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی کلیک نمایید. چکیده مقالات

به اطلاع علاقه مندان و پژوهشگران محترم میرسانیم به گزارش کمیته خبر و اطلاع رسانی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، در نیمه اول آبان ماه ۱۳۹۱ چکیده مقالات نخستین کنگره در این سایت قرار خواهد گرفت.

آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر تدوین و تبیین چگونگی رسیدن به علوم انسانی اسلامی گفت: اگر ما در مقابل علوم غربی موضع می گیریم و می خواهیم دانشگاه ها را از آن پاک کنیم به دلیل نقص موجود در این علوم است که باعث انحراف می شود. ما می خواهیم این نقص ها را […]

بخش بین المللی نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی فردا ساعت ۹ صبح با حضور علامه آیت الله مصباح یزدی و صاحب نظران داخلی و خارجی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار می شود . گفتنی است ، در این بخش ۱۵ نفر میهمان خارجی شرکت می کنند و تمام مقاله […]

تندیس جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی ویژه نوآوری و نظریه پردازی توسط آیت الله مصباح یزدی رونمایی شد. به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، بر اساس اعلام شورای سیاست گذاری هرساله جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به برترین نظریه و نوآوری علمی از میان جدیدترین نظریات ارائه شده در جهان و […]

لزوم تغییر و تحول در علوم انسانی و عدم تردید در آن

تحول در علوم انسانی که گاه از آن به عنوان بومی‌سازی و یا اسلامی‌سازی محتوای دروس یاد می‌کنیم، دغدغه‌ی بسیاری از استادان دانشگاه، استادان حوزه و دانشجویان بوده است لیکن در مورد نوع این تغییرات اختلاف نظرهایی هم وجود دارد.

کمیته‌ی خبری نخستین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی در همین راستا گفت‌وگوهایی را با شخصیت‌های برجسته حوزوی و دانشگاهی انجام داده است که در ادامه با یکی از این دیدگاه‌ها آشنا می‌شویم.

حجت الاسلام دکتر سیدرضا حسینی در پاسخ به مفهوم و ماهیت علوم انسانی اسلامی گفت: علوم انسانی  اسلامی مفهومی است در کنار مفاهیم مکتب و نظام اسلامی و به شاخه‌هایی از دانش اطلاق می‌شود که در چارجوب مکتب و جهان‌بینی اسلامی به بررسی، شناخت، تجزیه و تحلیل و تبیین مفاهیم، روابط و پدیده‌های موجود در عالم فرد و جامعه انسانی می‌پردازند.

وی این علوم را مربوط به یک رشته خاص نداسته و افزود: اقتصاد، جامعه‌شناسی، روانشناسی، مدیریت، حقوق، روانشناسی و… شاخه‌هایی از این علوم به شمار می‌روند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به صدمات جبران‌ناپذیری که عدم توجه به تغییر بنیادین در علوم انسانی به بار خواهد آورد، تصریح کرد: با عنایت به این که علوم انسانی هویت‌ساز هستند و اداره امور جامعه اسلامی نیز لزوماً باید بر مبنای تعالیم و راه حل‌های اسلامی صورد پذیرد، هرگونه تاخیری در تأسیس علوم انسانی اسلامی زیان‌های جبران‌ناپذیری بر حاکمیت ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی خواهد گذاشت. از این رو تردیدی در لزوم پیگیری این موضوع نیست. هر چند که تحقق کامل این هدف ممکن است به سال‌ها کار و تلاش مستمر نیاز داشته باشد و در طول زمان به بار نشیند.

دکتر حسینی تخصیص بودجه مناسب برای تغییر و تحول در علوم انسانی، تعیین مسئول و متولی مخصوص برای آن، تدوین برنامه درازمدت برای اسلامی‌ سازی علوم، سفارش تحقیق به مراکزتحقیقات اسلامی و الزام دستگاه‌ها به استفاده ازراه‌حل‌های اسلامی ارائه شده وتأسیس رشته‌های آموزشی درمقاطع دکتری و سپس کارشناسی‌ارشد وکارشناسی را از راه‌های تداوم پی‌گیری موضوع علوم انسانی اسلامی معرفی می‌کند.

یک دیدگاه نوشته شده است! می توانید دیدگاه خود را بنویسید

  1. Digger گفت:

    I just hope whoever writes these keeps watering more!