به گزارش روابط عمومي مرکز صدرا، نشست انديشه اي با موضوع «اسلام و جهاني شدن» با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين رضا غلامي سهشنبه 13اسفند ساعت14الي 16در سالن همايشهاي كانون انديشه جوان برگزار ميشود.
موضوع جهانی شدن از جمله موضوعاتی است که پژوهش درباره آن در رتبههای نخست پژوهش در جهان به حساب میآید. انتشار دائم کتب و مقالات پژوهشی فراون یا برگزاری انواع همایشها و نشستهای علمی در این زمینه در سراسر جهان نشان از اهميت این موضوع دارد.
در جامعه ما، عمده آثار علمی موجود در موضوع جهانی شدن ترجمه آثار غربی است و جالب است که عموم کتابهای ترجمه شده، به این پدیده جانبدارانه نگاه کرده و کمتر از نقدها و مخالفتهای رایج در خود غرب و سایر نقاط جهان صحبت به میان آورده است.
در مقابل در جهان عرب که باید آن را قسمت مهمی از جهان اسلام به شمار آورد، به دليل استعمار مستقيم توسط قدرت هاي غربي، توجه به این موضوع از ترجمه یک سویه آثار غربی گذشته و شاهد تالیف و نشر دهها کتاب و صدها مقاله باکیفیت به ویژه با رویکرد انتقادی درباره جهانی شدن هستیم.
نظر به اینکه اسلام یک دین جهانی است و تلاش برای بسط و توسعه جهان اسلام بر همه مسلمانان یک فریضه محسوب میشود، استفاده از فرصتهای موجود برای شکلگیری «جهانی شدن اسلامی» ميبايستي مورد توجه باشد. و البته برای این منظور، لازم است بعد از محرز شدن امکان استفاده از فرصتهای جهانی شدن مصطلح برای شکلگیری جهانی شدن اسلامی، وارد تبیین معنا و مبنای جهانی شدن اسلامی و تمایزات آن با جهانی شدن مصطلح شويم.
بدين منظور نشست انديشه اي با موضوع اسلام و جهاني شدن كه پيش نشست «همايش بزرگ بین المللی جایگاه و نقش دنیای اسلام در تحول هندسه قدرت جهان» ميباشد با سخنراني حجت السلام والمسلمين رضا غلامي در سالن همايشهاي كانون انديشه جوان برگزار ميشود.
محورهاي اين نشست عبارتند از:
• جامعيت و كامل بودن دين اسلام؛
• ذاتي بودن جهانشمولي اسلام؛
• الهي و فطري بودن اسلام؛
• آزادي و دروني بودن تحوّل فردي و اجتماعي در اسلام؛
• جوه تفاوت و تمايز جهاني بودن اسلام و جهاني شدن كنوني
رضا غلامی، نويسنده كتاب «اسلام و جهانی شدن: بررسی امکان جهانی شدن اسلامی در قرن ۲۱» ميباشد كه حاصل چند سال تحقيق ايشان در موضوع جهاني شدن ميباشد.
سؤال اصلی كه غلامي در کتاب اسلام و جهانی شدن به آن پرداخته است، چیستی پدیده جهانی شدن و آثار آن و همچنین نسبت آن و آثارش با اسلام (در نظر و عمل) است. در واقع، نقطه تمرکز این پژوهش، اول شناسایی ماهیت جهانی شدن مصطلح و عوارض آن و در مرحله بعد کشف رابطه آن و عوارضش با اسلام در ساحت اندیشه و عمل است. با این حال، این تحقيق سؤالات فرعی متعددی نیز دارد که تلاش کرده پاسخ آنها را در خلال مباحث یا در بخش های اختصاصی پیدا کند. مهمترین این سؤالات، حول امکان شکلگیری «جهانی شدن اسلامی» با استفاده از فرصتهای ناشی از جهانی شدن مصطلح و همچنین چیستی جهانی شدن اسلامی، تفاوت آن با جهانی شدن مصطلح و نسبت جهانی شدن اسلامی قبل از ظهور حضرت مهدی(عج) و جهانی شدن اسلامی بعد از ظهور مهدی موعود(عج) است. علاوه بر این، این پژوهش به عنوان یک سؤال فرعی، درصدد شناسایی نقاط قوت و ضعف جهان اسلام در مواجهه با جهانی شدن و در ادامه به دنبال یافتن مجموعهای از راهبردهای کلان برای مواجهه فعال و مبتکرانه با فرصتها و تهدیدهای جهانی شدن مصطلح است که البته در مواجهه با فرصتها، راهبردهای شکلگیری جهانی شدن اسلامی قبل از ظهور مورد عنایت ویژه قرار گرفته است.
نشست هم انديشي با موضوع «اسلام و جهاني شدن» سهشنبه 13اسفند ساعت14الي 16در سالن همايشهاي كانون انديشه جوان به نشاني، خيابان انقلاب اسلامي، خيابان وصال شيرازي، خيابان بهنام، پلاك 19 برگزار ميشود.